via partner

Vorige Artikel 5 van 9 Volgende

EHBO team/BLS team/ALS team

GRATIS

Eerste hulp bij ongevallen of eerste hulp bij ongelukken (EHBO), ook bekend onder de naam spoedeisende hulpverlening bij slachtoffers, is hulp die door leken geboden kan worden in afwachting van professionele eerstehulpverleners, zoals de ambulancezorgverlening. EHBO wordt verleend in elke situatie waar (levensbedreigende) letsels en stoornissen zijn opgetreden, maar ook kleinere letsels kunnen door EHBO'ers worden behandeld.

Wereldwijd worden Eerstehulpverleners door opleidingsinstituten getraind om dergelijke hulp te kunnen verlenen. Het opleidingsniveau kan variëren per organisatie en behoefte of noodzaak, van een basisreanimatiecursus tot een volwaardige en uitgebreide EHBO-cursus.

Dit niveau wordt ook wel Basic Life Support (BLS)genoemd. Dit betreft de reguliere hulpverlener die in staat is om basishulp zonder specifieke hulpmiddelen te leveren. Onze EHBO’ers worden bijvoorbeeld ingezet bij beurzen, braderieën, markten, asielzoekerscentra, opnamen van televisieprogramma’s, sportwedstrijden, kookevenementen of bedrijfsfeesten. Onze EHBO hulpverleners zijn in het bezit van een EHBO certificaat. Zij kunnen alleen opereren of als onderdeel van een team in samenwerking met andere disciplines.

Onze EHBO’ers worden aangesteld vanuit ons vaste medewerkersbestand. Zij voldoen allen aan de juiste diplomering. Ons interne systeem monitort het verloop van de diploma’s en waarschuwt de medewerkers wanneer zij worden genoodzaakt om verlenging aan te vragen. 

BLS+ niveau bestaat uit basisartsen en verpleegkundigen met recente ervaring op het gebied van spoedeisende hulpverlening. Dit betreft de hulpverlener die zicht heeft op het totale klinische beeld van de patiënt. De extra deskundigheid maakt het mogelijk om met dezelfde hulpmiddelen de handelingsvaardigheid te vergroten en/of specifieke klinische beelden te onderkennen.

ALS niveau: dit betreft de bevoegde en bekwame hulpverlener van een zorginstelling met de beschikking over ALS-instrumentarium, op basis van het Landelijk Protocol Ambulancezorg. Dit niveau is aanwezig voor hoog complexe hulpvragen en zicht op het totale klinische beeld van de patiënt. Tevens dienen zij als professionele ondersteuners van de BLS-hulpverleners. 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2019 - 2021 Combi-Com Telecom | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel