via partner

Vorige Artikel 8 van 9 Volgende

Verkeersregelaars

GRATIS

Een verkeersregelaar is een persoon die de bevoegdheid heeft om instructies op te dragen aan weggebruikers, zoals juridisch vastgelegd in wetgeving. Een verkeersregelaar heeft diverse taken zoals: informeren van weggebruikers bij bijvoorbeeld omleidingen, beveiligen van een verkeersincident, observeren van verkeersgerelateerde onderwerpen en eerste hulp verlenen bij verkeersincidenten. Verkeersregelaars zijn te herkennen aan hun reflecterende kleding.

De aanstelling (en daarmee bevoegdheid) van verkeersregelaars wordt geregeld in de Regeling Verkeersregelaars 2009. Er zijn drie typen verkeersregelaars:

  • Een beroepsmatige verkeersregelaar is in bezit van een verklaring omtrent het gedrag en heeft ook zijn aanstellingspas bemachtigd via Rijkswaterstaat. Op deze pas staat ook vermeld of de verkeersregelaar regionaal of landelijk bevoegd is.
  • Een evenementenverkeersregelaar krijgt een instructie via e-learning, en mag hiermee enkel voor de aangewezen dagen tijdens het evenement het verkeer regelen conform de taakinstructie van de organisator.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2019 - 2021 Combi-Com Telecom | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel